Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Jan tje - WaarBenJij.nu Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Jan tje - WaarBenJij.nu

Hong Kong

Door: Jantje

Blijf op de hoogte en volg Jan

08 November 2008 | Hong Kong, Hong Kong

Lieve mensen!

Hier een berichtje vanuit het zeer zeer mooie Hong Kong!!
Na een vrij ontspannen vlucht zijn we donderdag aangekomen in Hong Kong om ongeveer 21.30 's avonds.
De klap die we in het gezicht kregen bij buitenkomst herinner ik me nog van Bangkok in Thailand, het was
de zelfde bekende warme drukkende lucht als daar.. even wennen dus.
Bij de bushalte kregen we het al snel benauwd, de lucht was zo drukkend dat we ipv tegen een bushokje
bijna tegen de lucht aan konden gaan hangen.
Vervolgens met een van de 100000 bussen die door HK rijden naar het Hostel gereden, gelukkig hadden we
dat snel gevonden.
Het Hostel was een grappige bedoeling.
Ik had me het voorgesteld als een huisachtig iets met een gezamelijke huiskamer of iets dergelijks maar daar
was niets van waar.
In HK stikt het de moord van de grote flatachtige gebouwen die van binnen open zijn, het lijkt dus op buitenmuren waar iedereen in woont met een grote binnenplaats.
We werden door een aantal beveiligers (in Hong Kong staat gemiddeld 4 keer zo veel personeel op een plek dan in Nederland) die ons wezen naar ons hostel.. op 13 hoog!!
Met een ietwat muffige lift naar boven gegaan waar we aankwamen aan de andere kant van de ' muur' waarin ons hostel gevestigd is.
Het kamertje is functioneel maar zeer klein, 2 bedjes waar zelfs mijn voeten aan het uiteinde overheen hangen :).
Een kleiner badkamertje heb ik nog nooit gezien, toilet, wasbak en douchebak waren toch aanwezig.

We waren tamelijk hongerig dus na een vlugge douche zijn we op pad gegaan om wat te eten te scoren.
Al snel werd het verschil tussen heel rijk en heel arm duidelijk, de dure merken als Mercedes, BMW, Lexus, Ferrari,
Honda's (veel mooiere als in NL) en zelfs Lamborghini waren niet te tellen.
Als we even niet naar de dure auto's keken maar wat hoger konde we vanaf 4 meter hoogte zien wat de minder
rijke kant van HK is.
Vieze vervallen gebouwen met kleine raampjes waren zichtbaar en in de straatjes achter de dure hoofdstraten lagen om de 5 meter mensen te bedelen.
Na 45 minuten (lees 3 kwartier!!!) hadden we een cafe gevonden en konden we ons eerste biertje naar binnen werken, welverdiend en dus ook erg lekker! ;)

De volgende dag zijn we met de metro naar de andere kant van Hong Kong gegaan om de grote gebouwen te bekijken, het was geweldig!
Vele gebouwen zoals: Citic Tower, Bank of China Tower, Mandarin Oriental en The Center gingen meerder malen op de foto.
Ook vonden we de vele kleine 'rustparkjes' een grappig iets, de auto's en bussen raasde op 3 meter afstand aan het park voorbij maar toch mocht je er niet schreeuwen, spelen en rooke! :)
Daarna nog een gratis te bezoeken dierenpark bezocht waar we vele soorten schilpadden, apen en vogels hebben gezien.
De schilpadden lagen allemaal binnen handbereik maar geen een ping pong haalt het in zn hoofd om er een uit het water te halen.. ik ben benieuwd hoelang het zou duren voordat de schilpadden uit bijvoorbeeld het Wilhelminapark zouden verdwijnen :D.
In dezelfde hoek van Hong Kong hebben we de Kandinsky van Hong Kong gevonden en bieren als, Duvel, Leffe, Hoegaarden, Chimay en andere lekkernijen werden van de tap of uit flessen tot 3 liter grootte geschonken.
We hebben ons hier natuurlijk goed vermaakt ;).
Bij thuiskomst in onze geweldige hotelkamer ieder avond een douchke gepakt en een potje Kolinisten van Katan gedaan om daarna onder de ventilator en de airco die samen meer herrie maken dan mijn scooter bij 80km/h in slaap gevallen.
Vanavond gaan we een rondvaarttocht met een boot maken om de geweldige grote en mooie gebouwen goed te kunnen bekijken in het donker, moet geweldig zijn volgens de verhalen die we opgedaan hebben.

Verder trekken Pieter en ik het goed samen, veel lachen, slap zeveren en gezellig biertjes drinken!

De groetjes en ik zou zeggen sambaalbaaai!

• 08 November 2008 - 10:05

Imra:

Hey kerels!!

Wat leuk om iets van jullie te horen! Het klinkt allemaal geweldig! En dit is pas het begin!
    Veel plezier op de boot, het zal erg indrukwekkend zijn die grote gebouwen allemaal!
    Take care voor elkaar en we kijken uit naar jullie volgende belevenissen!

Liefs Imra

• 08 November 2008 - 16:46

Joep:

hee Jan neem als souvenier even zo'n schildpad voor mij mee ;-)
    Veel plezier met de pingpongs!!!

• 08 November 2008 - 20:09

Sjeppie:

Jantje!

Klinkt goed man. Veel plezier daaro en we spreken elkaar!

Ooi

• 09 November 2008 - 11:54

Birgit:

jantje!

klinkt allemaal goed hoor, eindelijk die reis die je al lang wilde!
    geniet er maar van, wel jammer dat we elkaar niet meer hebben gezien..
    ach ja doen we weer wanneer jullie ooit terug zijn.

de groeten vanuit heesch, ook van patrick

x birgit

• 09 November 2008 - 13:19

W:

Zelfde geldt hier ook, tof om te lezen Janus, blijf je 'op de voet' volgen al zal ik niet iedere x reageren hier.
    Geniet er nog van. Bels bier in HK, moet niet gekker worden!

• 10 November 2008 - 11:20

Maartje:

Klinkt goed allemaal! Nog heel veel plezier daar!
    X

• 10 November 2008 - 12:43

Susan:

klinkt goed jantje!!!
    zo te zien gaan jullie je prima vermaken!!

tot snel weer.
    X suus

• 10 November 2008 - 16:02

Anel:

Ziet er allemaal vet uit kerel! Veel plezier daar!

GR Anel

• 10 November 2008 - 16:27

Taxichauffff:

Klinkt allemaal errug gezellig. Die Joran van de Dood zit ook ergens daar bij jullie

Maar Pieter en jij trekken het goed samen.

Succes..