Laatste bericht uit Hong King - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Jan tje - WaarBenJij.nu Laatste bericht uit Hong King - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Jan tje - WaarBenJij.nu

Laatste bericht uit Hong King

Door: Jantje

Blijf op de hoogte en volg Jan

11 November 2008 | Hong Kong, Hong Kong

Thuisblijvers!!!

Hier het laatste berichtje uit Hong Kong!

Zaterdag 8-11 hebben voor de eerste keer Chinees gegeten hier in Hong Kong.
Het heeft ons goed gesmaakt en was voor herhaling vatbaar vonden we.. (toen..)
In de avond hebben we met wat biertjes genoten van het mooie uitzicht van onze kant van Hong Kong op ' het centrum' van Hong Kong.
Later op de avond vonden we het tijd om eens te gaan kijken wat het nachtleven van Hong Kong ons te bieden had maar daar waren we snel van genezen.
De kroegen de we vonden waren vrijwel allemaal leeg en toen we een biertje bestelde begrepen we meteen waarom..
6 a 7 euro voor een flesje Heineken betaalde we er in iedere kroeg.
Een Chinese kerel vertelde me dat de prijzen hier zo hoog zijn ivm de vele rijke zakenmensen die in Hong Kong op stap gaan in het weekend.
Hij kon maar een keer per maand op stap omdat het voor hem iig niet te betalen was, erg zielig dus!
Ondanks dat hij 60 uur per week werkte (5 keer 12 uur) kon hij zich geen groffe zuipavondjes permiteren.
Na 3 biertjes hadden we ondanks de geweldige band die in de kroeg (nummers van Nirvana, The Offspring, Red Hot Chillipeppers, Queen, etc etc ) speelde wel gezien.
Ook wij 'rijke' westerlingen vonden het net wat te veel van het goede!

Zondag 9-11 zijn we gaan kijken naar ' Concert in the park'.
Een goeie band die veel weg had van Buena Vista Social Club (ook de kwaliteit daarvan) trad op en we genoten met volle teugen.
Na het optreden werden petjes uitgedeeld en werden mensen naar voren geroepen.
Uit 2000 Chinezen haalde de presentator het enige blonde koppie eruit, mij dus :(.
Een petje en een rode kop rijker hebben we rest van het concert afgeluisterd.
Na het concert kregen we wat last van onze maag en werden we slapjes in de benen.
De krampen werden steeds erger en het positieve beeld dat we hadden van het Chinese restaurant waar we zaterdagavond gegeten hadden veranderde een beetje.
Na een aantal pilletjes, poedertjes en een liter cola de man ging het gelukkig beter en grote hinder bleef gelukkig uit.
Die avond besloten we te gaan eten in het Hard Rock Cafe Hong Kong wat ons erg goed is bevallen, mede dankzij de ketchup.. Heinz jaaa!

Maandag 10-11 zijn we vroeg opgestaan om The Land Between Tour te maken langs een grote tempel bezocht die als leerschool dient voor het budhisme hier in China, een punt voor mooie fotos van HK, een waterval(letje), een vissersdorpje op het water (grote vissersschepen gingen vanuit daar vissen op zee om grote vissen te vangen voor de verkoop en de kleintje in gevangenschap groot te laten worden en daarna te verkopen of op te eten).
In de avond zijn we naar The Peak gegaan (een soort toren op een hoge berg) waar we een ongelofelijk mooi beeld kregen van HK, zowel overdag als 's avonds.

Dinsdag 11-11 zijn we met de metro naar een kabelbaan gegaan die ons naar de grootste Buddha heeft gebracht die China heeft.
Het was een mooi maar vooral commercieel plaatje, het leek de Efteling wel met foto's, kraampjes en meer van die toeters en bellen.

Woensdag 12-11 vliegen om 19u naar Nieuw Zeeland van waaruit ik opnieuw verslag zal doen!

Omdat ik op deze site maar 10 foto's mag uploaden zijn er wat meer te zien op mijn Hyves!

Groetjes, Jantje

• 11 November 2008 - 14:38

Lars:

halle natte,

De volgende keer maar naar tra voor een speklap. Succes mee de vlucht.

Halleekes Lars

• 11 November 2008 - 16:01

Wick:

Jan, top, je verhaal.
    Ga zo door en nog veel fun.
    Groet.

• 11 November 2008 - 16:42

Miranda:

Super heel die verhalen en foto's!!
    goede reis en veel plezier in NZ!!
    Xx

• 11 November 2008 - 18:16

Henk:

Wat hebben de mannen het toch getroffen zeg, wij werken wel gewoon verder.
    Erg positief dat het bier daar zo duur is. Kom je op een (relatief) goedkope manier van je verslaving af!
    Veel plezier nog en hou je haaks.

• 11 November 2008 - 21:42

Kelleke:

Hey Jantje

Klinkt goed je verhalen, mooie fotoos ook!!! Goeie reis naar NZ en geniet ervan

Kus Kel

• 11 November 2008 - 22:26

Kimmie Jaaaaaaa:

ha lieverd! wat een goede verhalen! lekker genieten daaro en op naar nieuw zeeland!!

dikke kus uit gool

• 12 November 2008 - 07:55

Taxichauff:

Errugg vette foto van HK snachts, met al die lichtjes.

Suc6!

• 12 November 2008 - 09:54

Jan Tje Tje:

De fotos zijn van wat slechtere kwaliteit omdat deze kleiner zijn gemaakt ivm beperkte uploadingsmogelijkheden :(

• 12 November 2008 - 10:27

Chien:

Ha Tjetje,

Vette verhalen en pics, mooi ouwe. En blonde jonge europese ventjes zijn daar hot baasje! Zelfs chien had daar last van!

Geniet van je trip

Later Chien

• 12 November 2008 - 11:42

Lenneke:

Heel leuk dat we je op deze manier kunnen volgen jongen! Klinkt goed allemaal. Ben benieuwd naar jullie avonturen in NZ! Pas goed op elkaar, liefs Lenneke.

• 12 November 2008 - 16:19

Joep:

Hee Bananus,
    weer leuk om te lezen!!
    allee

• 12 November 2008 - 20:14

Angela En Corne:

Hey Jan, erg leuk je verhalen, mooie foto's ook, ziet er goed uit daar. Dat jij nou weer uit die 2000 chinezen gekozen moet worden hihi. goeie reis naar NZ en veel plezier nog. XXX

• 17 November 2008 - 13:14

Mandy V Riemsdijk:

eeeey jantjee..

soww.. heb net ff al je verhalen gelezen en je foto's bekeken.. ziet er goed uit.. heel veel plezier!!!

xxx

• 22 November 2008 - 19:43

Klootzakken:

Hey Jan,
    Het reizen begint weer te kriebelen na je verhaaltjes en foto's. Het is een beetje pionieren maar nu begrijp je mijn liefde voor Afrika, als je éénmaal gebeten bent door de microbe! Geniet er van, maak veel foto's en breng verslag uit. Probeer er zo lang mogelijk van te genieten it's a lifetime experience.
    Groetjes, Klootzakken
    Oh ja ik heb een kadootje toegevoegd zodat we van je foto's kunnen genieten.

• 27 November 2008 - 20:31

Dnzwerver:

Natte!!!! leefde gei nog.... hedde veel kloeli loe lie loek op daar

ahhaahhaaahhhhhaa